Sunday 17 August 2008

Ez egy másmilyen érzés... /It is a different feeling...

... ha van olyan ember, akit ismersz az olimpiai résztvevők közül. Az egyik ex-osztálytársam olimpiai résztvevő, hétpróbában, és teljesen más volt így nézni a versenyeket, az Ő versenyét. Élete első felnőtt versenye (soha rosszabb kezdést) és tudom, hogy a 8 év alatt (na meg előtte és utána is) amíg egy osztályba jártunk mennyi melót feccölt bele, hogy ez összejöhessen neki. És igen, megvan, drukkolhattunk neki, 29. lett egy 40 fős mezőnyben, nincs arany, se ezüst, se bronz, de van egy szép egyéni siker, 3 vagy 4 egyéni csűcsát döntötte meg. És jó lenne ha néha ez az oldala is előtérbe kerülne az olimpiának, mert talán
"Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos!"

Szép volt Györgyi!

...if you know somebody from the participants of your country's olympic team. One of my ex-classmates is a participant at the Games, in heptathlon, and it was completely different to watch the Games, HER games like this. This was her first competition amongst adults (not a bad start) and I know that how much work she put into this result while we were classmates for 8 years (and before and after that). And yes, she managed to do it, we could jitter to her, she ended up as 29th amongst 40 athletes, no gold, silver or bronze medals, but there is a nice personal success, she broke 3-4 of her personal records. And it would be nice if sometimes this part of the olympic games would be highlighted as well, because
"The important thing is not to win, but to take part."

Congratulations Györgyi!

Thursday 14 August 2008

És a kör bezárul / And the circle closes

Csütörtök, a válaszadások napja. Legalább ez az egy nagyjából biztos. Új fejlemény: a cég és az AIESEC közötti eredeti szerződés rossz, rossz ember írta alá a cégnél, belső fegyelmi indul, és - a legjobb - újra végig kell mennie a szerződésnek a belső jogi folyamatain a cégnek. Ha jól számolom 3-4 hónap volt, mire ez kiderült a cégnél. Nem semmi. De, meglepetésre a cég képes 2 jogi folyamatot párhuzamosan futtani, úgyhogy ez nem fogja lassítani a munkaszerződés elkészítését (bár szerintem nem is nagyon lehet már hova). Lényeg a lényeg, ha szeptember 8-ig bezárólag nem kezdek a cégnél, akkor felbontjuk a matchet. És holnap tárgyalás lesz a cég meg az AIESEC között, szóval ott remélhetőleg újabb ígéretek hangzanak el, hogy mikor kezdhetünk. És aztán döntés jövő héten. Vagy utána.

Thursday, the day of answers. At least this is more or less for sure. New happening: the original contract between AIESEC and the company was bad, an unathorized person signed it, so there will be disciplinary proceedings and - which is the best thing - the contract has to go through again on their internal legal procedures. It turned out 3-4 months later than the contract was signed if I am not mistaken. That is something! But, surprisingly the company is able to handle 2 legal processes parallelly so it will not slow down the creation of the employment contract (well, I do not think it is possible at all, anyway). All in all, if I will not start by 8th September, than we will break the match. And tomorrow there will be a negotiation between the company and AIESEC so I hope there will be new promises regarding the starting date. And then the decision will be made on the next week. Or after that.

Monday 11 August 2008

Nem hiszem el.../ I do not believe this...

Hétfő van, természetesen a szokásos szerepeknek megfelelően nincs válasz a cégtől, se az AIESEC-ről, ámbár egy éjjel háromi e-mail váltásból a céggel új információk bukkantak fel, miszerint a cég szólt az AIESEC-nek, hogy addig ne foglaljunk repjegyet, amíg ők nem döntenek (a kérdés mikor szóltak?) és nem küldik ki nekünk a szerződést. Úgyhogy most az AIESEC térfelén a labda, hogy kiderüljön a 3 érintett fél közül kit mennyiben terhel a felelősség, hogy ez a csodás helyzet előállt. És kin verem le az extra költségeimet. Legalább lesz mivel elütnöm a következő X napot/hetet/hónapot, amíg megszülik a cégnél, hogy mi is legyen akkor. Még szerencse, hogy a repjegyemet utólag is vissza lehet váltani...

It is Monday, according to the normal procedures - of course - there is no answer neither from the company, neither from AIESEC, although from an e-mail conversation with the company at 3:00 AM I got to know some new information. They told that AIESEC was informed previously (the question is: When exactly?) that interns should not book flight tickets until they receive their Employer contract and the company decides on the starting date. So now it is AIESEC's turn to clarify that out of the 3 parties involved whose responsibility that this wonderful situation could have happened. And who will pay my extra costs. At least I will have some stuff to investigate in the next X days/weeks/months, till the company decides what will happen. At least I am lucky because my flight tickets can be changed after my flight as well...

Friday 8 August 2008

Farewell (?)

Az elmúlt pár napom/hetem a változások jegyében telt. Ennek legújabb folyománya, hogy csak a következő dolgok nem tiszták - még mindig: munkakezdés, albérlet, fizetés... De természetesen segítőkészen az AIESEC-től minden héten - egyszer- jön valami mail, h majd jövő héten lesz valami. (Kísértetiesen emlékeztet ez a kiválasztásra) Szóval a farewell buli valszeg hétfőn vagy kedden lesz, ha megyek szerdán; ha nem, akkor majd egyszer. Talán jövő héten. Vagy azután.

My last days/weeks were about changes. The newest result is that only the following issues are pending - still: start date of work, accommodation, salary... But of course the helpful AIESEC MC member writes a mail - once - in every week, that maybe next week there will be result. (It very much reminds me to the whole selection process). So my farewell party will be on Monday or Tuesday if I am travelling on Wednesday; if not, than at some point. Maybe next week. Or after that.

Saturday 2 August 2008

T-11

Megvettem a repjegyeket is, úgyhogy augusztus 13-án reggel 9:15-kor elhagyom majd kis hazánkat és 14-én este 8-ra már meg is érkezem majd Sydneybe, 2 átszállással. Asszem egy ideig jó lesz majd, ha nem kell megint repülnöm.

I bought the plane tickets, so I will leave our small country on the 13th August at 9:15AM and I will arrive to Sydney on the 14th at 8PM, with 2 changes. I think it will be good that for a while I do not have to fly again.