Wednesday 15 April 2009

Kalandos Nyaralas / Adventurous Holiday

Penteken, melo utan, irany a repter, 10 nap nyaralas, Cairns, juhuuu! Gep 2 oras kesesben, sebaj, szunet van, semmi stressz. Ejfelkor landolunk, szitalo eso – jo jel – ugyanis szakado esot josoltak. Hat igen, itt az idojaras elorejelzes kb. a kovetkezo 30 percet tudja megjosolni. 50% esellyel. Repteren nemi varakozas es harc a taxiert a fel kilometeres sorban, de fel egyre mar a szallason is vagyunk, ahol egy franko 6 agyas szobat kapunk. Mivel reggel 8-ra jon a busz , h felvegyen minket a buvartanfolyamra, igy csak kicsit dumalunk a szobatarsakkal. Masnap hulla komasan – marmint en – beulunk a kis minibuszba es irany a medence es az elmeleti oktatas, 2 teljes napig. 16-an vagyunk a csoportban minden naciobol, de az oktatas kb annyibol all, hogy nezd meg a videot, majd valaszoljuk meg kozosen a kerdeseket ugy, hogy a valasz kint van a plazman, majd kb. ugyanezeket a kerdeseket valaszoljuk meg papiron is, onalloan. Azt a mai napig nem ertem, hogy sikerult embereknek ezek utan 4-5 jo valaszt adni a 10 kerdesre. Hogy erzekeltessem a kerdesek nehezseget, itt egy pelda:

Ha fogsz egy ures poharat fejjel lefele es elkezded lenyomni a viz ala, akkor mi lesz a levegovel a poharban?
a/ semmi
b/ a levego osszemegy
c/ a levego kitagul
d/ egyik sem

(en ezt mar 5 evesen kiprobaltam a kadban, de hat lehet nem mindenkinek volt gyerekszobaja. Vagy kadja. Meg egy indok a csak zuhanykabinos lakasok ellen!)

A medences oktatas mar izgibb volt, ahol megint tanultunk egy csomo uj HBR-t (Harom Betus Rovidites), es azt is megtudtuk, hogy a buvarok miert neznek ki ugy mint egy karacsonyfa es log ki beloluk 6 kutyu meg 8 cso. Elarulom a titkot, mindegyik jo valamire es aktivan hasznaljuk is. J

Majd a nagy pillanat, csobbanas a 29 fokos medencebe, szabalyozo be a szajba es az elso viz alatti lelegzetek! Hu, hogy milyen szaraz az a levego, amit szivsz.
Tanulsag 1: Buvarkodas elott igyal egy csomo vizet!

Oktatok elmagyaraztak es bemutattak egy csomo dolgot, amit majd nekunk is utanuk kellett csinalnunk, hat tobb-kevesebb sikerrel, de mindegyik osszejott vegul mindenkinek. Ezek ilyen alap dolgok voltak, pl. ne tartsd vissza a lelegzeted a viz alatt vagy meghalsz, ha faj valamid viz alatt az nem jo es vegre azt is megtudtam, hogy hogy a fenebe lehet a viz alatt kiuriteni a maszkot, ha telemegy vizzel. Hat hatradontod a fejed es az orrodon kifujod a levegot, azt kimegy a viz. Zsenialis J

Megmutattak azt is hogyan kell felszerelest tesztelni, mi alapjan erdemes valasztani, majd kotelezoen 30 percet a boltban kellett tolteni, ahol lehetett occsoert vasarolni. En masnap vettem egy alap felszerelest egy kisebb vagyonert, de mivel 10-15 evig jok ezek a cuccok, igy asszem megerte a befektetest.

Egyik este beultunk meg egy kis fejtagitasra, ahol az alap dolgokat mondtak el a nagy korallzatonyrol, meg hogy milyen allatok elnek ott, mi es mennyi ido alatt ol meg ha hozzaerunk (hat igen, ez meg mindig Ausztralia), es ezeket az allatokat meg is lehetett tapizni – szerencsere ok mar nem eltek, igy mi meg igen.
Utana kaja, minden nap ugyanazon a helyen, mert ingyen volt a bolognai vagy 8 dollarert ehettel steaket. J Miutan megkostoltad az ingyen kajat, eros volt a kesztetes, hogy BARMI mast egyel. Jo uzleti huzas.

Masnap meg tesztek meg tovabbi gyakorlas a medenceben, delutan 50 kerdeses teszt es ha az megvolt, akkor mar mehettel is a nyiltvizi gyakorlomerulesekre.

Mi egy japan csajszi oktatot kaptunk, iszonyatosan kedves, aranyos volt, gyakorlatilag nem volt eselyunk nem atmenni a vizsgan. Ugy meg kulon vices volt a tortenet, hogy 1. a legkonditol megfaztam es nathaval nem javasolt buvarkodni – hat megis meglett az osszes gyakorlat, csak kicsit lassabban, mint masoknak 2. a halak folyamatosan odausztak es nem hagytak minket beken, ugyhogy el kellett oket uldozni. Mint amikor baleset van az uton es odagyulik a nep, h lassa mi a tema azt a szerencsetlen serultek nem kapnak levegot. Es meg azt mondjuk, hogy az ember intelligensebb a halnal. Lofaszt.

Es hogy mit lattunk lent? Rengeteg gyonyoru dolgot. Korallokat, millio kulonbozo halat (2 centitol 2,5 meteresig – a nagyokat meg is lehet simogatni), vizi csigakat, rajat, tengeri uborkat, tengeri csillagot, angolnat meg egy csomo minden mast is, amiket fogalmam nincs, hogy hivnak magyarul J Azok a dolgok, amiket a kepeken lattok, na eloben nem ugy neznek ki, ugyanis a viz alatt mar par meter melyen sincs piros szin, de koszonhetoen a vaku nevu remek talalmanynak, a kepeken van, ugyhogy en is orommel neztem, hogy milyen szepek a dolgok a kepeken, megha eloben kicsit fakobb is minden. 2 dolog miatt viszont muszaj lesz visszamennem: se teknost, se capat nem lattam, amit nagyon sajnalok L

3 nap alatt 8 merules eleg megterhelo volt, ugyhogy ugy dontottunk utolso nap Cairnsben inkabb kirandulni megyunk, ugyhogy a szokasos 6:30-as kelest kovetoen (olyan nyaralason se nagyon voltam meg, ahol mindennap 6-6:30-kor keltem - es meg elveztem is!) irany Port Douglas. Sajnos a hetfore beigert eso, csutortokre meg is jott, ugyhogy ettol a naptol kezdve 3 fajta idojaras volt: csopogo eso, szakado eso es omlo eso. Eljenek a tropusok meg az esos evszak J.
Sebaj, buszban meleg van, kint meleg van, ruha hamar megszarad, a megfazasom meg koszonte szepen, elt vigan tovabb. A napot egy kilatoval kezdtuk – volna – ha az eso es sziklaomlas miatt nem lett volna az ut lezarva (lasd meg. Uj Zeland – Fox Gleccser J). Sebaj, lementunk a tengerpartra gyonyorkodni a kilatasban, es a ‘hogyan elesszuk ujra helyesen azt az embert, aki hulye volt es bement a tengerbe furodni es megszurta egy meduza’ tablakban. Utana jott a Daintree folyon valo hajokazas, ami elvileg hemzseg a krokodiloktol. Koszonhetoen a magas vizallasnak es az eppen szakado/omlo esonek egyet sem lehetett latni, de cserebe lattunk ritka mangrove fakat (csak itt elnek a vilagon), zold kigyot (szinten nem gyakori) es hallottunk jegmadarat enekelni, sajna nem lattuk. Kicsit csalodottan mentunk ezutan a voros ciprus muzeumba, ahol voros ciprus es mas ritkabb fa targyakat lehetett nezni/venni (kistanyer $500, kisasztal $1000). Story lenyege: gyonyoru fa, konnyen munkalhato, kelloen draga, szar torvenyek, angol favagok 60 ev alatt majdnem teljesen kiirtottak, ma fokozottan vedette s csak a termeszetes modon elpusztult fakat lehet felhasznalni.
Mivel mar delre jart az ido, ideje volt elindulni ebedelni. Utkozben egyetlen erdekesseg tortent – LATTUNK KROKODILT! A fout egy hidon megy at vmelyik folyo felett, ahol a parton ott lebzselt egy kozepes, 4 meteres krokodil. Gyorsan vissza is fordultunk es mentunk meg egy kort, h mindenki lathassa. Azota is aldjuk a soforunk sasszemet (nemcsak ezert, hanem mert a faszi tolta a poenokat is ezerrel, bar igy sem tudta uberelni az amcsi buszsofort, de errol majd kesobb). Ebed: mangoszoszos csirke, krumplival es tropusi gyumolcs kostoloval. Olyan gyumolcsoket kostoltam, amikrol meg nem is hallottam, h leteznek pl. kenyergyumolcs, ami allagra es szinre olyan mint a kenyer :) Volt 1-2, ami finom volt, de a tobbi nekem tul edes vagy ‘erdekes’ volt. Szoval nem is banom, hogy nem birtam megjegyezni a nevuket. Uccsinek frissen facsart tropusi gyumolcslevet kaptunk az eppen termo gyumolcsokbol, na ebbol lecsuszott ugy 1,5 liter, de szerencsere korlatlan fogyasztas volt :) A hatsokertben meg meg lehetett csodalni a novenyeket eloben is, most ugyan mar majdnem minden leerett, de azert meg igy is izgi volt.

Tele hassal meg mire vagyik legjobban az ember? Hat persze, hogy dzsungelturara (nem tudom ki tervezte igy a programot, de biztos nem volt teljesen ep). Szoval 1 orat boklasztunk az esoerdoben, ami kb egy kikovezett, hidakkal megtuzdelt, teljesen kiepitett ut volt, de azert igy is szep volt, plane h a soforunk, aki amator fotos, minden novenynek megmutatta, hogy hogy nez ki a viraga. Hat nem semmi szinek vannak azert egy esoerdoben, a csavesz meg nem semmi kepeket csinalt az is biztos.

Nap vegere levezeteskent, mar csak ‘Ausztralia legjobb krokodilshowja’ maradt, kis krokodilnezessel, meg koalaetetessel/simogatassal egybekotve. Felmerult bennunk az otlet, h mennyivel izgibb lenne, ha koalaval etetnek a krokodilokat, de ennek asszem a koalak annyira nem orulnenek. Meg a krokodil se tud fara maszni. Remelem.

A krokodilshowrol roviden: unalmas volt, hosszabban: ha ez a legjobb meg sem merem kerdezni milyen a legrosszabb. Bar az elgondolkodtato, hogy a kozonseg atlageletkora ugy 6-10 ev volt (szulok nelkul), szoval lehet mi pont nem estunk bele a korcsoportba. (en az 5 eves ovodas szintemmel meg biztos tul fiatal vagyok, h megertsem) A krokodilnezes mar jobb volt, kis hajoba bezarva, lattunk acsarkodo anyakrokodilt, meg kis harcot a kaja felett, szoval mar ertem miert nem akarok 2 km-re megkozeliteni errefele nyilt vizeket.

A koalaknak meg meg mindig fincsi puha a bundaja es ez most kivetelesen egy aranyos koala volt, nem az atlag agressziv kis szornyeteg.

Mivel nekem ejjel volt meg egy buszutam Airlie Beachre (11 oras ut), este nem a szokasos helyunkon vacsiztunk, hanem ettunk fincsi olasz pizzat. Rogton 2 nagyot fejenkent, mert hat ugye nap vegere ehes az ember :)

Maradt meg par oram indulasig, igy ugy dontottunk megnezzuk a kaszinot. Az ausztral nagy jatekos nemzet, szoval minden valamirevalo varosban van kaszino. En meg sosem voltam kaszinoban, ugyhosz kicsit feltem, h szandalban, felig vizesen, rovidnaciban majd nem fognak beengedni (elvegre Sydney-ben igy meg egy szorakozohelyre sem mehetsz be), de itt pont senkit nem erdekelt, ugyhogy szepen korbeneztunk, elmagyaraztak tanult kollegaim a rulett kaszinos szabalyait, meg megneztunk par jatekot, amikrol lovesem nincs mi volt, de mivel nem akartunk egy fillert se kolteni igy hamarosan leptunk. Mindenesetre engem nem fogott meg a kaszino ‘varazsa’, de lehet csak azert nem, mert ez nem Las Vegas, meg nem volt eppen 100 dollarom elcsapni ilyenekre.

Visszafele a szallasra meg magamban elkoszontem a varostol, felkaptam a batyumat majd kiballagtam az allomasra, szerencsere mar csak kisebb zapor volt. Tomott buszra fel (itt a buszon is helyjegy van) majd alvas – lett volna – ha a rohadt sofor 2-4 orankent nem verte volna fel az egesz buszt, h most lehet pisilni, meg kakilni, meg kisnyulat venni, meg most le kell szallni a buszrol, mert esik az eso es akkor jol meg tudunk kint azni, mert milyen az mar, hogy te a buszon ulsz, amig az tankol. Sose hallottam meg ilyen verlazito dolgot...

Sebaj, zuhogo esoben de megerkeztunk Airlie Beach-re, na es innen indultak a kalandok. A 4 napot ugy summaznam, mint amikor Murphy torvenyei talalkoznak a szegeny emberrel, akit meg az ag is huz, de ahogy az egy jo filmben lenni szokott a vege happy end.
Megerkezes. Cairnsben a szallas egyik recepciosa, Gloria, foglalt le nekem mindent, mert bar kicsit (?) furan nezett ki (kepzeljetek el Einsteint noben, kisse pupos hattal es nagy szemuveggel, enyhen kancsal szemekkel), a no elkepeszto volt. Fejbol tolt minden szallasadot es jobb programot egeszen Brisbane-ig (ami ugy 1700km-re van) telefonszammal, nevvel egyutt, es persze adott kedvezmenyt is, ugyhogy mindent nala foglaltam le, nem is bantam meg. Szoval o foglalta le a szallasomat itt is, de en ugyes elkevertem a papirt, ugyhogy nem tudtam mi a szallas neve. Szerencsere kijottek elenk minden szallasrol kisbusszal es mivel mindenki ismer mindenkit, pikk-pakk kiderult, hogy hol nem lakom, csak az nem, hogy hol igen. Szoval intenziv keresesbe kezdtem es az egyik konyvbe becsusz(tat)va megtalaltam a szallom nevet. Nem, nem kell tippelni elarulom, ez volt a legmesszebb a buszallomastol, mehettem gyalog. Szerencsere az eso csak szemerkelt. Utkozben gondoltam egyet, mivel ez alapvetoen egy 2 utcas varos/udulofalu, hogy akkor megnezem egy automataban, hogy mennyi zsetonom is maradt, mert ez egy eleg kicentizett ut volt anyagilag. Hat aldom a bankomat a mai napig is, volt egy kis vitam veluk egy hete, mert nem annyi volt a szamlamon, mint amennyinek kellett volna lennie, ok aszontak hulye vagyok, en aszontam ok a hulyek ennyiben is maradtunk. Meg is lepodtem amikor kiderult, hogy ha befizetem a szallasomat, akkor pont annyi penzem van, hogy befizessem a vitorlazasom maradek reszet. De hogy ket napig mibol eszem, es h hogyan jutok haza Sydneyben meg mibol megyek masnap meloba, ez meg a jovo zeneje volt.

Prioritas 1, legyen hol laknom. Szoval elcaflattam a hostelig, becsekkoltam, levamoltak meg 10 dollar kaucioval a kulcsert (szoval ezzel a maradek keszpenzem is 0 lett) es elfoglaltam a szobamat. Szobatarsak jo arcok voltak, sokat dumcsiztunk, de azert bennem meg mindig motoszkalt az erzes, hogy ez igy baromira nem fasza, hogy nincsen vasam sem. Elso lendulet, bank felhiv, hogy mi van. Hat Husvet van! Keddig senki nem fog semmit csinalni. Hurra. Masodik lendulet, fizessuk be a turat, ott legalabb adnak enni inni, meg nem akarok 100 dolcsi eloleget elbukni. Szoval be utazasi irodaba, sztori eload, hogy annyira most nem tudnam az egeszet befizetni, kene 2 nap haladek, hogy valamelyik haver utaljon nekem penzt. Elsore boci szemek es mero ertetlenseg, masodikra felocsudva a dobbenetbol, meg, hogy lehet megsem akarom atvagni oket, mondtak ha viszek utlevelet kaucionak, akkor eleg ha par dollarral kevesebebt fizetek. Nameg mondtak, hogy akkor lesz mibol ennem. Szoval visszacaflat szallasra, utolso zsebbol kikapart aproval befizetek 30 perc internetre, hogy kuldjek nemi veszemailt par havernak, hogy ugyan dobjanak mar meg par dollarral. Es igen, jogosan merult fel bennetek a kerdes, fognak-e a bankok utalni hetvegen? Hat nem! Szoval 20 dolcsival meg 10 dollarnyi kaucioval kell 2 napot kihuznom, hogy mi lesz Sydneyben, azt majd raerek ott megoldani. Ennek megorulve be is tertem egy McDonald’s-ba enni, mert ez volt a legolcsobb. Az eletnek remek a humorerzeke. Aztan beblattyog utazasi irodaba, ahol jon az elso szalmaszal, azt a par dollart amivel tartoznek, elengedik, nincs semmi gond. Gondolom magamban, milyen arany jotet lelkek, halalkodom is ezerrel, nagy boldogan megyek haza es le is dolok aludni, mert masnap a tali koran van – ismet.

Reggel komas keles, majd elindulok a talalkozohely fele. Elsore melle, mire megtalalom mar negyedoras kesesben vagyok, amit a hajok nem szoktak szeretni. Gyorsan ki kene talalni valamit, hogy le ne maradjak mar a 2 napos utamrol. Pikk-pakk korbekerdezem az embereket, senki nem tud semmit, utazasi iroda szama nincs meg, nem lesz ez igy jo! 10 perccel kesobb jon a mentootlet, hat itten van egy brossura nem messze, azon csak van egy telefonszam. Bingo! Iroda felhin, ok felhiv hajo, 2 percen belul ott a tulaj, hogy mivel az alkoholboltok csak 5 perc mulva nyitnak ezert csak 10 perc mulva indulunk. Halleluja! Megnyugvas, oromujjongas es egy gyors pillantas a brossurara. A kurva eletbe, ezen a 2 napos tura 50 dollarral kevesebbe kerul, mint amit en fizettem. Meg ha az extra koltsegeket szamolom, ami ebben az arban nincs benne, az enyemben meg igen, akkor is kb. 15-20 dollarral van kevesebbe az ut, mint amennyit en fizettem egy regebbi szorolap alapjan. Mennyit is engedtek el nekem tegnap? 20 dollart. Az arany lelkek.

Maga a 2 nap a hajon isteni volt. Frissen fozott friss kaja, 12 ember +2 fos legenyzet, versenyvitorlas, szep szigetvilag es csak 1 napot esett az eso, fel napig szunet volt! A 2 legjobb resz: este a csillagokat nezni a tokeletesen sotet egbolton, hanyattfekve a hajon, kis zenevel. Illetve Masnap a Whiteheaven (Feher Mennyorszag) beach. Hat az tenyleg mennyei volt. (sajna az en kepeim nem olyan jok mint ez itt)



Gyonyoru feher homok, ezerszinu ocean, hullamok, palmafak, mint a meseben.

Lelegzetelallito. (Amugy tudtatok, hogy a feher homok a partokon a papagajhal kakija, ami megeszi a korallokat es a masik vegen meg jon ki a feher homok? Amugy vicces latvany a viz alatt. Azis erdekes hogy a legjobb tragya a guanomadar kakija, a legjobb kave valami menyetfele kakijaban levo kavebabbol keszul. At kene kicsit ertekelni miert is vagyunk neha ennyire finnyasak :))

A meseszep szigetnezes utan meg buvarkodtunk kicsit (most nem merultunk, csak a felszinen), de mivel baromi zavaros volt a viz, igy nem sokat lehetett latni, de annal inkabb fekezni, amikor hirtelen nagy sebesseggel kozeledett egy baszott nagy korall. Francert nincs rajta vagy rajtam kodlampa.

Utolso erdekessegkent meg vitorlaztunk is, majdnem 10 csomoval repesztettunk, jol teljesitett a kis versenyvitorlasunk.

Visszaerve a szarazfoldre erzekeny bucsu a hajon szerzett haveroktol, olelkezesek, esernyokereses, amikor elkezdett szakadni, es gyors rohanas valami fedett helyre.

Este ismet nem kellett altatni.

Reggel keles, utolso nap, gondoltam itt mar sok erdekesseg nem tortenhet, megyek haza, mosas, fozes aztan masnap melo. Majdnem.

Eloszor is kiblattyogtam a buszallomasra, ahol kis kesessel meg is erkezett a busz es egy hangos, amerikai cowboy kalapos, vidam ficko pattant le rola a kovetkezo felkialtassal: “En vagyok a buszsofor, van egy jo meg egy rossz hirem. A jo hir az, hogy rengeteg hely van a buszon, nem kell nyomorogni. A rossz hir az, hogy megszunt az aramellatas tehat nincsen ablaktorlo legkondi es fek, ugyhogy egy darabig nem megyunk sehova.” A hangulatomat emelte, hogy a gepem Sydneybe 1 oraval a busz erkezese utan indul. No para, ahogy mondana egy jo ausztral, hivjuk fel a legitarsasagot es nezzuk meg van-e mas gep, szerencsere a meregdraga jegyem flexi. Persze, hogy van, extra 150 dollarert van jegy kesobbi gepre. Hat zero penzzel a kartyamon ez kicsit huzosnak tunt, meg amugyis ez egy heti kajapenzem. Szoval elkoszontem, hogy atgondolom. Fordulok vissza buszhoz, csodak-csodaja, sofor megszerelte az aramot, ‘csak’ 30 perc csuszasban vagyunk indulhatunk is. Soforbacsi elereszt meg egy ket poent, mindenki fekszik, vagy a rohogestol vagy az idegessegtol, hogy huzzunk mar a picsaba, de hat jolelku baratunkat nem lehet ilyen konnyen kizokkenteni. Utkozben minden 5-10 percben meg eleresztett egy-ket ilyen megjegyzest, hogy “26 evig jobboldalon vezettem es meg sosem voltam nagyobb esoben, ura vagyok a helyzetnek” mindezt omlo esoben az autopalyan. Szoval a hangulat azert ott volt rendesen. De az az aprocska problema meg nem oldodott meg hogy vajon elerem-e a gepemet. Es csak hogy jobb legyen a helyzet, dugoba kerultunk es mivel a buszunkon nem csak az aram volt rossz hanem a valto, a gyorsulas es a legkondi is, es mar egyszer lerobbant korabban, igy minden megtett centi ajandek volt az elozes meg erosen ki volt zarva.

A 2 oras uton valamivel azonban el kellett utni az idot, hat gondoltam, akkor valahonnan nem lenne rossz penzt szerezni, hogy a repterrol eljussak a lakasig. Telefon elo, nincs terero. Ez normalis, 20-30 kilometerenkent van egy kis falu, ott a kornyeken mindig van terero, akkor csak csekkoljuk le mennyi penz van a telefonomon. Es persze, hogy csak 15 dollar, ami kb 20-30 percnyi telefonra/sms-re eleg. Itt mar azert kezdtem rohogni a helyzet komikuman.
Szerencsere 30 perc alatt sikerult begyujtenem egy hitelkartya szamot, hogyha megis at kellene foglalnom a repjegyemet, meg a repter szamat is, ahol erdeklodhetek, hogy nem kesik-e a gep a szakado eso miatt. Termeszetesen husvetkor a repteri szemelyzet nem dolgozik, ugyhogy infot se ad senki.
Valahol ilyen tajban kozolte a sofor h korulbelul 25 perccel a gep indulasa elott fogunk a repterre erni, es legalabb 30 perccel a gep indulasa elott be kell csekkolni. Na, gondoltam ez szoros lesz. 40 perccel gep indulasa elott utcso hivas a legitarsasagnak, hogy nem-e kesik a gep, akkor nem lenne gond. Aszondjak nem, idoben van. Mit lehet akkor tenni? Opcio 1, kifizetni 150 dollart es menni kesobbi geppel, Opcio 2, hagyhat egy uzenetet a szemelyzetnek (nem, nem hivhatja fel oket) hogy kesek, es akkor a szemelyzet eldonti hogy megvar-e vagy sem. Es persze ha nem varnak meg, mar nem foglalhatom at a jegyemet masik gepre, szoval a teljes osszeget bukom. (a logikat a rendszerben a mai napig nem ertem) Rovid 2 masodperces tanakodas utan, termeszetesen a kettes opciot valasztottam. Aki a masikra tippelt, szegyellje magat! Hol van bennetek a kalandvagy??? :)

Ezutan gyors ima es konyorges a buszsoforhoz, hogy ugyan siessunk mar egy kicsit, ami persze hiabavalo egy szabalykoveto orszagban, de hat magyar vagyok vagy mifene, veremben vannak a kiskapuk. :)

27 perccel a gep indulasa elott sikeresen megerkezunk, kipattanok a buszbol, tapsvihar, virageso es jokivansagok a tobbi utastol, hogy elerjem a gepem. A 20 kilo csomaggal atdongetek a kisebb buszpalyaudvar meretu repteren, majd rimankodva es mosolyogva a check-ines holgyre, hogy ugye meg be teccik engem is csekkolni. Mosolyogva mondja, hogy persze, nincs semmi gond a gep 1 ORAT KESIK! Elso gondolat: yess, megcsinaltam, elertem, nem kell tobbet fizetnem. Masodik gondolat: hogy a jo kurva edes anyjaba annak az embernek, aki 10 perce aszonta, hogy nem kesik a gep, amikor ezek mar egy oraja tudjak??? Ja, hogy a Fulop-szigetekre van kiszervezve es nincsen friss informaciojuk??? Minek is a friss info egy legitarsasagnal, en amugy is a mult heti geppel akartam menni...

Miutan a vernyomason ismet harom szamjegyure csokkent, gondoltam a 20 dollar maradekan meg eszem egyet es megszaritkozom, amig jon a gep.

Csak 30 percet kesett, becsekk (errol majd meg irnom kell, milyen az ausztral belfoldi legikozlekedes, meger egy postot), felul gepre, innen mar sinen van a dolog.

3 ora mulva erunk Sydneybe, na kitalaljatok? Termeszetesen omlik az eso, sebaj mar itt a leszallopalya, mindjart hivhatom a taxit. Hoppa, megsem, elso landolas nem sikerult, emelkedunk, tiszteletkor, rakeszulunk, masodikra talan menni fog, nem fuj le minket a palyarol a szel. Es IGEN, megcsinaltuk, landoltunk!!! Kiszallas, csomag epsegben visszaszerez, taxiba be, irany haza. Es hogy mibol fizettem?

Lakotarsakkal lezsiroztam, hogy hagynak nekem penzt, es meg vonatjegyet is tudtam venni masnapra. Hat nem edesek?

Szakado eso miatt mosas ugrott, de fozni tudtam, a napi izgalmak utan este szinten nem volt tul nehez elaludni. :)

English version coming soon :)

2 comments:

Anonymous said...

Wow, Maso, nagyon jól sikerült a nyaralásod! És még búvárkodtál is! Komolyan mondom, folyamatosan pipálod ki azokat a dolgokat, amik az én álomlistámon szerepelnek :P
Na de hajrá! Majd mesélj! Személyesen is!
Puszi

gianna romano said...

Nagyon jo!!!
Furcsa, mert a legkalandosabb sztorijaim nekem is az NZ-i idokbol szarmaznak, amikor fillerekbol jartuk be az orszagot, meg utaztunk Azsiaba...