Monday, 25 May 2009

21. szazad / 21st century

Udvozol a "Szep Uj Vilag" / Welcome to the "Brave New World"

Markológépet vett egy 3 éves kislány Új-Zélandon az interneten.

Az otthoni számítógépen előbb a gyerek anyukája vásárolt internetes árverésen több apró játékot, aztán a gyerek vett, de ő csak egyvalamit, viszont jó nagyot és nem játékot. A markológép ára 12 300 dollár - 2,7 millió forint. Az anyuka és apuka már jóízűen aludtak, miközben kis üzletasszonykájuk pár egérkattintással nyélbe ütötte a boltot. Anyja csak reggel értesült arról, hogy álmában vett egy földmarkolót 20 ezer új-zélandi dollárért.

Villanypostaládájában már várta a gratuláció az aukció szervezőjétől."Úgy véljük, szeretni fogja ezt a markolót" - írta az árverő. Tévedett. Az anyuka nem örült az alkalmi vételnek, nincs igazán szüksége markológépre, és már első látásra sem szerette meg a nyakába szakadt monstrumot. Először azt hitte, hogy játékgépet vett, és már annak sem tudott örülni.Telefonált az aukció szervezőjének és elmagyarázta, hogy lánykája "markolt nagyot".

A cég megértő volt, a markolót újra árverésre bocsátja, az eladónak pedig megtéríti eddigi aukciós kiadásait.

A New Zealand mom made some online bids on toys before napping. Then her 3-year-old daughter took over and bought a bigger plaything than expected — a huge earth-moving digger for a cool $12,300.

Pipi Quinlan made the winning 20,000 New Zealand dollar ($12,300) bid on the Kobelco digger with a few mouse clicks at the auction site TradeMe while her parents slept, the Rodney Times newspaper reported in northern New Zealand.
"The first I knew about it was when I came down and opened up the computer," said Pipi's mother, Sarah Quinlan.
"I saw an e-mail from TradeMe saying I had won an auction and another e-mail from the seller saying something like `I think you'll love this digger,'" she was quoted as saying in the paper.
Quinlan said she had made auction bids on several toy sets and assumed she had bought a toy digger.
"It wasn't until I went back and reread the e-mails that I saw $20,000 — and got the shock of my life."
She immediately called the auction site and the seller to explain what happened.

TradeMe reimbursed the seller's costs for the auction and the digger was relisted

No comments: