Thursday, 14 August 2008

És a kör bezárul / And the circle closes

Csütörtök, a válaszadások napja. Legalább ez az egy nagyjából biztos. Új fejlemény: a cég és az AIESEC közötti eredeti szerződés rossz, rossz ember írta alá a cégnél, belső fegyelmi indul, és - a legjobb - újra végig kell mennie a szerződésnek a belső jogi folyamatain a cégnek. Ha jól számolom 3-4 hónap volt, mire ez kiderült a cégnél. Nem semmi. De, meglepetésre a cég képes 2 jogi folyamatot párhuzamosan futtani, úgyhogy ez nem fogja lassítani a munkaszerződés elkészítését (bár szerintem nem is nagyon lehet már hova). Lényeg a lényeg, ha szeptember 8-ig bezárólag nem kezdek a cégnél, akkor felbontjuk a matchet. És holnap tárgyalás lesz a cég meg az AIESEC között, szóval ott remélhetőleg újabb ígéretek hangzanak el, hogy mikor kezdhetünk. És aztán döntés jövő héten. Vagy utána.

Thursday, the day of answers. At least this is more or less for sure. New happening: the original contract between AIESEC and the company was bad, an unathorized person signed it, so there will be disciplinary proceedings and - which is the best thing - the contract has to go through again on their internal legal procedures. It turned out 3-4 months later than the contract was signed if I am not mistaken. That is something! But, surprisingly the company is able to handle 2 legal processes parallelly so it will not slow down the creation of the employment contract (well, I do not think it is possible at all, anyway). All in all, if I will not start by 8th September, than we will break the match. And tomorrow there will be a negotiation between the company and AIESEC so I hope there will be new promises regarding the starting date. And then the decision will be made on the next week. Or after that.

5 comments:

mailtovvik said...

well, i think that's already a cultural experience for you... i know it's fustrating, but just enjoy the learning time! ;) and at least you can still see our pretty faces for a few more times :)

anyways, i hope you'll be able to get there soon finally, crossing fingers for you!!!

hugz

Mira said...

Mindenesetre ha az MCP éved alatt nem sikerült volna a 3T közül a türelmet kifejlesztened, akkor itt az alkalom :)
Szurkolok, hogy minden jól alakuljon, addig is élvezd a jó kis magyar nyarat! :)

Oksana said...

Shit! I'm so sorry! Are you already there or still here?!

Hugs

Miss you!

Maso said...

Still here...

Qper said...

Pedig te nem is Indiaban keszulsz :) India eseteben a csodalkozas legkisebb szikrajat sem muatatnam, na de Ausztralia :)